🗳Псевдореферендум

27 вересня окупанти мають оголосити результати «волевиявлення».

Менше тижня знадобилося окупаційній «владі» задля того, щоб підготувати, провести і навіть запланувати оголошення результатів «опитування» проведеного на тимчасово непідконтрольних територіях. Посіпаки країни-агресора вже поспішили - документи про приєднання окупованих територій до росії готові затвердити на федеральному рівні. ТРУХА зібрала ексклюзивні коментарі у народних депутатів та політологів. 

📌Народний депутат від фракції «Слуга народу» Галина Третьякова

Ініціатори так званих «референдумів» - імперія Зла - хоче розширити території свого впливу. Це робиться зухвало з підтасовками, з тиском як фізичним так і психологічним. Імперія використовує монополію на застосування сили з метою захисту правлячого клану. Роз‘єднані люди, що живуть під протекторатом «е-ре-фії», під дулами автоматів, не можуть висловлювати свої справжні думки. Крім того пропагандистська машина ломає психіку з дитинства, нав‘язує вже на біологічному рівні реакції підкорення.

📌Народний депутат від фракції «Батьківщина» Альона Шкрум

Мої міжнародні колеги з якими я спілкуюсь, вони навіть питань не мають по цим «референдумам» - це абсолютно очевидно фейкова історія. Інше питання що путін все одно ескалує, тому що йому чітко повідомили і президент Зеленський, і американські колеги, і декілька інших міжнародних наших колег, про те, що такі «референдуми» і мобілізація буде ще одним кроком до неможливості взагалі врегулювання і завершення війни. 

📌Політичний експерт Світлана Кушнір

Тут цікаво, що спостерігати за результатами «референдуму» росіяни найняли та привезли на окуповану територію якихось «міжнародних представників». Так от, їх мали б піддати різкому осуду, а взагалі, можливо, навіть, позбавити громадянства цих осіб, які вирішили стати посібниками рашистського режиму. Це найменше. Найбільше, що може зараз зробити світ - це об’єднуватися, протистояти навалі. Вже зараз у світі йдуть спалахи територіальних конфліктів. А от невизнання результатів - це в першу чергу підтримка демократії, виборних процедур і правил. 

📌Кандидат політичних наук Олексій Якубін

Росія, скоріше за все, буде далі намагатися цю ситуацію ескалувати, кажучи, що на ці території тепер буде поширюватися їхня «ядерна парасолька» і, по суті, знову вводити факт ядерного шантажу в світовий процес. Це достатньо високий рівень загрози. Не можна говорити, що це просто блєф: ми бачили обстріли українських міст, вторгення і так далі. Росія для себе визначила такий момент, що вона не може програти. Це означає, що ядерна зброя вона може бути використана, як зброя «останнього козиря», який в них є. Це не означає, що вона закидає всі українські міста ядерними бомбами. Втім вони можуть демонстративно підірвати ядерну бомбу в отмосфері, чи ще десь. 

📌Народний депутат від фракції «Батьківщина» Олексій Кучеренко

РФ, по суті, хоче проголосити окуповані території - російськими через термінову імплементацію результатів «референдумів», через свою ручну божевільну державну думу, і тепер українцям, які визволяючи свої землі,  абсолютно законні, українським збройним силам, путін буде аргументувати, що це вже напад на росію. Саме тому з нашого боку, з боку союзників у боротьбі з путіним має бути дуже жорстке попередження про можливі наслідки.

Коментарі